Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Partner in de spotlight: Sharina van Dort van SportBSO InOranje
19-11-2019

Partner in de spotlight: Sharina van Dort van SportBSO InOranje

Om onze kennis en ervaring aan te vullen en een zo compleet mogelijk pakket aan zorg te bieden, werken we samen met allerlei partners. Regelmatig stellen we één van onze partners aan jullie voor. Deze keer: SportBSO InOranje.

Hockey, schaatsen, kickboksen of fietscrossen: het zijn een paar van de sporten die SportBSO InOranje uit Raalte aanbiedt. Een goedlopend concept waarbij kinderen kennis kunnen maken met allerlei sporten - ook de minder voor de hand liggende. De Bieënkorf heeft het concept na de zomervakantie overgenomen. We spraken Sharina van Dort, pedagogisch medewerker bij InOranje, over wat de SportBSO inhoudt.  

Eigen keuze
“Iedere maand doen de kinderen een andere sport,” vertelt Sharina. “Zo kunnen ze hun eigen keuze maken: welke sport vinden ze écht leuk om te doen? En wat past bij ze? Zo vormen de kinderen een goed beeld en een duidelijke mening bij de verschillende sporten.” In een schooljaar komen in totaal tien verschillende sporten voorbij en BSO-kinderen vanaf groep 3 kunnen meedoen.  

Door de modder 
Het streven is dat de kinderen zo vaak mogelijk naar locaties gaan die bij de sport in kwestie passen. “Er is altijd een sporthal die gebruikt kan worden, maar het is natuurlijk ideaal om bijvoorbeeld naar een fietsvereniging te gaan om met de mountainbikes door de modder te crossen. Door op die manier met sportverenigingen samen te werken, zijn er altijd goede sportspullen aanwezig en krijgen de kinderen de sfeer mee die bij zo’n vereniging hoort.”  

Plezier en bewegen
Vanaf de zomervakantie kunnen dus ook de BSO-kinderen van de Bieënkorf meedoen met de SportBSO. Medewerkers van InOranje komen de Bieënkorf helpen bij het opstarten ervan. “Op 5 juni organiseerden we een kennismakingsdag en daar kwamen zo’n 70 kinderen op af. Een geweldige middag met veel enthousiaste kinderen én ouders.” En dat is volgens Sharina ook het belangrijkste: dat de kinderen plezier hebben. “Daarnaast vinden we dat kinderen de kans moeten krijgen om van verschillende sporten te kunnen proeven. En natuurlijk willen we beweging stimuleren. Het blijft belangrijk: sporten is gezond.”

Wil jouw kind ook naar de SportBSO?
Is jouw kind ook gek op sporten, of wil hij of zij dit juist ontdekken? Bekijk dan de praktische informatie over de SportBSO van de Bieënkorf of meld je kind aan.  
 
Andere partner: Saskia Postel van het Centrum voor Kind en Gezin
Benieuwd naar een andere partner waar we mee samenwerken? Saskia Postel van het Centrum voor Kind en Gezin, die ouders helpt met opvoed- en opgroeivragen.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring