Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. - Zorg in huis
 7. - Vacatures
 8. - Oudercommissie (OC)
 9. - Historie
 10. Praktisch
 11. Contact

Het kindercentrum voor Wijhe en omgeving

Van baby tot puber: Kindercentrum de Bieënkorf biedt opvang in een prettige, vertrouwde en veilige omgeving. De kinderen en hun ontwikkeling staan hierbij centraal. Bij ons kunnen kinderen terecht bij gastouders, op het kinderdagverblijf, het peuterwerk en de buitenschoolse opvang.

Vierogenbeleid

Het gebouw van de Bieënkorf is transparant. Er is veel glas in deuren, wanden en verschoonruimtes. De keukens zijn geplaatst in de groep. Alle groepen zijn door meerdere ingangen te bereiken. Er zijn zoveel mogelijk twee of meer medewerkers aanwezig. Naast de pedagogische medewerkers is er bijna altijd een medewerker op kantoor aanwezig.

 

Onze pedagogisch medewerkers en gastouders zorgen ervoor dat alle kinderen zich bij ons thuis voelen en zich daardoor optimaal ontwikkelen. Deze professionals zijn goed geschoold, ervaren en zorgen ervoor dat ze zichzelf ook voortdurend blijven ontwikkelen. 
 
"Iedereen - kinderen, ouders én medewerkers - moet zich kunnen ontwikkelen binnen de grenzen van zijn of haar eigen kunnen."

Daarnaast werken we continu samen met allerlei partners, zoals jeugdhulp-organisatie Trias, Bibliotheek Salland, fysiotherapie, logopedie en het consultatiebureau. Dit doen we veelal in ons kindercentrum zelf, zodat al deze kennis en ervaring in huis is.

Lees meer
 

De Bieënkorf staat voor:

Betrouwbaarheid

 • Geschoolde medewerkers
 • Meer dan 300 kinderen
 • Ouders en vrijwilligers zijn partners


Dichtbij

 • Lokale betrokkenheid
 • Verbindend in Wijhe en omgeving
 • Samenwerkend met partners in de regio


Kind centraal

 • Aandacht voor ieder kind
 • Spelend leren
 • Kind-ontwikkeling per leeftijd
 • Doorlopende leerlijnen

Geen woorden, maar daden

Bovengenoemde speerpunten geven aan waarvoor wij ons met z’n allen hard maken, van personeel tot directie en van oudercommissie tot bestuur. We hebben deze doelstellingen vastgesteld onder het motto ‘Geen woorden, maar daden’. Hiermee geven wij direct aan dat de uitvoering hiervan het allerbelangrijkst is. U bent van harte welkom om langs te komen voor een vrijblijvende rondleiding, zodat u én uw kinderen sfeer kunnen proeven en kunnen kijken wat er allemaal gebeurt in ons kindercentrum. 

Contact
Financiering

Kinderopvangtoeslag

De financiering zal voor de meeste ouders via de kinderopvangtoeslag plaatsvinden. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk dat álle kinderen gebruik kunnen maken van een voorschoolse voorziening (Peuterwerk). Daarom is er voor gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag een speciale regeling. Neem hiervoor contact op met info@bieenkorf.nl of 0570-524114.

Tarieven 2023


Onze LRK -nummers die nodig zijn voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag:

 1. KDV 103623929
 2. GOB 199759480
 3. VSO en BSO Bonte Bende, Bikkels en SportBSO 146051622
 4. BSO Binkies, Banjers, Bengels, Bende en Branies 214084395

Toeslag berekenen

Het bedrag aan kinderopvangtoeslag is afhankelijk van veel factoren. Benieuwd wat u aan toeslag ontvangt? Doe de berekening.

Mijn toeslag berekenen
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring