Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. - SportBSO de Bieënkorf InOranje
 5. - Activiteitencarrousel
 6. - Inclusief of exclusief
 7. - Feest- en sluitingsdagen, tegoeden en extra opvang
 8. Gastouderbureau
 9. Over ons
 10. Praktisch
 11. Contact

Activiteitencarrousel

In 2020 zijn we op de buitenschoolse opvang gestart met de activiteitencarrousel.
We bieden de kinderen activiteiten aan op diverse gebieden, zoals: sport, creativiteit, koken, cultuur en natuur. Hiermee kunnen we de kinderen een gevarieerd activiteitenprogramma bieden.
Door de activiteitencarrousel ontdekken kinderen hun talenten van kinderen en kunnen ze deze (verder) ontwikkelen.


Hoe werkt de activiteitencarrousel? 
Binnen de activiteitencarrousel heeft elke maand een ander thema.
Alle BSO-groepen doen mee en in de carrousel worden diverse technieken aangeboden op verschillende niveaus.
We stimuleren de kinderen door de eerste week samen te kijken wat het thema van deze maand is en wat er allemaal op het programma staat.
Bij de oudere kinderen (Bonte Bende / Bikkels) nodigen we regelmatig experts uit die ons bepaalde technieken leren. Dit is voor de kinderen erg interessant en extra motiverend.
Kinderen kunnen zich per maand opgeven voor de activiteitencarrousel. Na opgave wordt wel verwacht dat ze alle lessen volgen. Het gaat vaak om 3 lessen.
 

Enkele voorbeelden uit de activiteitencarrousel
In het thema “Winter” hebben de oudste kinderen in samenwerking met vakdocenten van de Capellenborg een voederhuisje getimmerd.
Voor de jongere kinderen werden in dit thema eenvoudigere activiteiten aangeboden, zoals vogelhuisjes maken van melkpakken en een voederketting maken.

In het techniekthema “Werken met Karton” hebben we een workshop laten verzorgen door kunstenares Christien de Jong. Zij heeft ons de mooie techniek geleerd om op een simpele en goedkope manier te werken met karton.
De jongere kinderen maakten jungle dieren van karton voor in de hal van het Bij-gebouw.

Bij het muziekthema “Voor 1 dag popster zijn” hebben wij muziekdocente Marjon Schutte uitgenodigd. Zij heeft met de kinderen geleerd hoe je je stem moet gebruiken met het zingen en welke invloed je lichaamshouding hier op heeft.
De jongere kinderen hebben muziekinstrumenten gemaakt en een dansje geleerd.
Helaas kon (i.v.m. Corona) het afsluitende optreden van de oudste kinderen met een ingestudeerd pop-lied en het dansoptreden van de jongeren kinderen niet doorgaan.
 

Bij het Thema “Tekenen met verschillende materialen” hebben we Petra Mul, docent tekenen en illustrator, uitgenodigd voor een aantal lessen in het tekenen. Zij leerde de kinderen de basistechnieken van het tekenen; hoe kijk je naar een voorwerp en hoe kan je dit een 3D-vorm geven. De techniek tekenen met houtskool en kneedgum was voor alle kinderen nieuw.
Andere materialen die in dit thema aan bod kwamen zijn: werken met verf, wasco, wat gebeurd er als inkt gemengd wordt met water en verven met lijm en zout.
Financiering

Kinderopvangtoeslag

De financiering zal voor de meeste ouders via de kinderopvangtoeslag plaatsvinden. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk dat álle kinderen gebruik kunnen maken van een voorschoolse voorziening (Peuterwerk). Daarom is er voor gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag een speciale regeling. Neem hiervoor contact op met info@bieenkorf.nl of 0570-524114.

Tarieven 2023


Onze LRK -nummers die nodig zijn voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag:

 1. KDV 103623929
 2. GOB 199759480
 3. VSO en BSO Bonte Bende, Bikkels en SportBSO 146051622
 4. BSO Binkies, Banjers, Bengels, Bende en Branies 214084395

Toeslag berekenen

Het bedrag aan kinderopvangtoeslag is afhankelijk van veel factoren. Benieuwd wat u aan toeslag ontvangt? Doe de berekening.

Mijn toeslag berekenen
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring