Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. - Onze werkwijze
 4. - Peuterwerk
 5. - Trias DJK
 6. - Bibliotheek op de Bieënkorf
 7. - Feest- en sluitingsdagen, tegoeden en extra opvang
 8. BSO
 9. Gastouderbureau
 10. Over ons
 11. Praktisch
 12. Contact

Bibliotheek op de Bieënkorf

Voor de ontwikkeling van een kind is voorlezen erg belangrijk.
Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogd de concentratie.
En…voorlezen is een prachtige manier om contactverbinding met je kind te hebben.

De Bieënkorf werkt samen met de openbare bibliotheek aan de leesbevorderingsaanpak de Bibliotheek op school. Wat houdt deze aanpak in?
Met de Bibliotheek op school slaan de Bieënkorf, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op de Bieënkorf én thuis. Het doel van onze samenwerking is een aantoonbare kwaliteitsverbetering van de leesbevordering op de Bieënkorf en het stimuleren van meer lezen thuis.

Boeken in de kast en een digitale zoekomgeving
Wat is er nodig om dat leesplezier op de Bieënkorf en thuis te bevorderen? We weten uit onderzoek dat een boekencollectie in de kast en een digitale zoekomgeving de aanpak van de Bibliotheek op school versterken. Dus zorgen we samen dat:
Alle kinderen regelmatig lenen uit een inspirerende collectie boeken in een gezellige leesomgeving in de Bieënkorf en/of in de openbare bibliotheek.

Hiervoor is het belangrijk dat uw kind lid is van de Bieënkorf-bibliotheek en van de openbare bibliotheek. Zo hebben zij niet alleen op de Bieënkorf, maar ook in hun vrije tijd toegang tot het lenen van boeken en tot betrouwbare informatie en leestips.

Lidmaatschap bibliotheek Bieënkorf
Binnen de Bieënkorf wordt ieder kind automatisch lid van de Bibliotheek op school. Het is onderdeel van het  dagprogramma en wordt derhalve gebruikt voor educatieve doeleinden. Zonder dit abonnement kan uw kind niet lenen op de Bieënkorf en niet meedoen met het leesaanbod zoals de Bieënkorf dit voor zich ziet.
Volgens de nieuwe privacywet is de Bieënkorf verantwoordelijk voor het gegevensbeheer van het lidmaatschap van uw kind van de schoolbibliotheek. Voor dit lidmaatschap van het schoolbibliotheeksysteem (Koha) heeft de Bieënkorf bij het aanmelden van uw kind de volgende contactgegevens nodig:
 • voorna(a)m(en), achternaam, voorletters
 • adres en woonplaats
 • geboortedatum
 • groep, groepsnaam
Deze persoonsgegevens worden binnen de Bieënkorf-bibliotheek gebruikt voor:
 • uitleningen bijhouden: welk kind neemt welk boek mee uit de Bieënkorf-bibliotheek?;
 • evt. rapportages maken over leen- en leesgedrag: de pedagogisch medewerker kan volgen wat uw kind leent/leest.

Lidmaatschap openbare bibliotheek
Volgens de nieuwe privacywet is de bibliotheek verantwoordelijk voor het gegevensbeheer van het lidmaatschap van uw kind bij de openbare bibliotheek. Voor dit (gratis) lidmaatschap en het uitwisselen van de benodigde contactgegevens wordt door de Bieënkorf bij het aanmelden van uw kind uw toestemming gevraagd.

Het uitleenreglement en het privacy statement voor het lidmaatschap van de openbare bibliotheek vindt u op de website: www.bibliotheeksalland.nl.
 
Meer informatie over onze samenwerking is te lezen op www.debibliotheekopschool.nl.
 

Lees hier een nieuwsbericht: Partner in de spotlight: Boekstartcoach Rita Glas helpt voorlezen.
Financiering

Kinderopvangtoeslag

De financiering zal voor de meeste ouders via de kinderopvangtoeslag plaatsvinden. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk dat álle kinderen gebruik kunnen maken van een voorschoolse voorziening (Peuterwerk). Daarom is er voor gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag een speciale regeling. Neem hiervoor contact op met info@bieenkorf.nl of 0570-524114.

Tarieven 2023


Onze LRK -nummers die nodig zijn voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag:

 1. KDV 103623929
 2. GOB 199759480
 3. VSO en BSO Bonte Bende, Bikkels en SportBSO 146051622
 4. BSO Binkies, Banjers, Bengels, Bende en Branies 214084395

Toeslag berekenen

Het bedrag aan kinderopvangtoeslag is afhankelijk van veel factoren. Benieuwd wat u aan toeslag ontvangt? Doe de berekening.

Mijn toeslag berekenen
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring