Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. - SportBSO de Bieënkorf InOranje
 5. - Activiteitencarrousel
 6. - Inclusief of exclusief
 7. - Feest- en sluitingsdagen, tegoeden en extra opvang
 8. Gastouderbureau
 9. Over ons
 10. Praktisch
 11. Contact

Inclusief of exclusief

Op de buitenschoolse opvang hebben we 3 varianten naschoolse opvang: BSO inclusief vakantie- en margedagen, BSO exclusief vakantie- en margedagen en BSO alleen tijdens vakantie- en margedagen.

"Buitenschoolse opvang inclusief vakantie- en margedagen is netto vaak voordeliger dan buitenschoolse opvang exclusief vakantie- en margedagen"

BSO inclusief vakantie- en margedagen
Uw kind komt op de in het contract vastgelegde middagen tijdens de schoolweken (kort of lang), op margedagen/middagen als de school gesloten is, in geval van een 1-malig continue-rooster en in vakanties de hele dag (7.00 - 18.00 uur). Dit is het meest complete pakket. U bent altijd verzekerd van opvang op de in het contract vastgelegde dagen.
Klik hier voor een filmpje van een voorbeeld van een zomeractiviteit.

BSO exclusief vakantie- en margedagen
Uw kind komt op schooldagen op de in het contract vastgelegde middagen. Op een margedag/middag en in vakanties is uw kind niet ingepland. Als er op een middag een margemiddag is (vanaf bv. 12.00 uur) en uw kind staat vanaf 15.00 uur ingepland, dan valt dit onder margedagen en is uw kind niet ingepland. Wilt u toch opvang? Dan kunt u dit aanvragen met een tegoed of via betaling. Wij kijken dan per keer of er plaats is. U bent dus niet automatisch verzekerd van opvang. Bij een 1-malig continue rooster (school is vrij om 14.00 uur en u neemt opvang af vanaf 15.00 uur) betaalt u 1 uur bij (via tegoed of factuur).

BSO alleen tijdens vakantie- en margedagen
Het is mogelijk om alleen in vakanties en met margedagen opvang af te nemen. Op het contract wordt vastgelegd voor welke dagen of dagdelen dit geldt. Wanneer een margedag op de vastgelegde dag valt, staat uw kind ingepland.

Staking
Op dagen dat uw kind vrij is i.v.m. een staking op de basisschool wordt uw kind op de normale opvangtijden ingepland. Wanneer u deze dag extra opvang nodig bent, kunt u dit via de Bieënkorf-app aanvragen en betalen met tegoeden of op factuur.
Een stakingsdag is geen margedag.
Financiering

Kinderopvangtoeslag

De financiering zal voor de meeste ouders via de kinderopvangtoeslag plaatsvinden. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk dat álle kinderen gebruik kunnen maken van een voorschoolse voorziening (Peuterwerk). Daarom is er voor gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag een speciale regeling. Neem hiervoor contact op met info@bieenkorf.nl of 0570-524114.

Tarieven 2023


Onze LRK -nummers die nodig zijn voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag:

 1. KDV 103623929
 2. GOB 199759480
 3. VSO en BSO Bonte Bende, Bikkels en SportBSO 146051622
 4. BSO Binkies, Banjers, Bengels, Bende en Branies 214084395

Toeslag berekenen

Het bedrag aan kinderopvangtoeslag is afhankelijk van veel factoren. Benieuwd wat u aan toeslag ontvangt? Doe de berekening.

Mijn toeslag berekenen
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring