Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact

De Bieënkorf App

De Bieënkorf App vergroot de betrokkenheid en optimaliseert de communicatie tussen u en ons. We kunnen u beter informeren en meer betrekken bij wat er gebeurt tussen het brengen en ophalen van uw kind(eren). We zijn voor u als ouder 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar, niet alleen tijdens de openingstijden. Op de Bieënkorf App kunt u afwezigheden (ziekte, vakantie) van uw kind digitaal doorgeven en kunt u extra dagen/dagdelen aanvragenNieuwsberichten en nieuwsbrieven worden vanuit de Bieënkorf App verstuurd.

Wat betekent het voor u als ouder?
Vooropgesteld: het persoonlijk contact met u als ouder is en blijft het allerbelangrijkste. De Bieënkorf App vervangt op geen enkele manier het persoonlijk contact met ouders. Er komen hooguit contactmomenten bij. Behalve via de Bieënkorf App, vindt de communicatie ook plaats via het Ouderportaal. 
  
Downloaden Bieënkorf-app
Ouders met kinderen op het kinderdagverblijf / peuterwerk en/of de BSO kunnen de app downloaden in de App Store van Apple of Play Store voor Android telefoons en tablets. De inloggegevens heeft u per mail ontvangen. U kunt ook via uw webbrowser inloggen, gaat u dan naar bieenkorf.ouderportaal.nl.

Handleidingen
De standaard handleiding voor het gebruik van de Bieënkorf-app kunt u hier downloaden.
De standaard handleiding voor het gebruik van het ouderportaal, behorende bij de Bieënkorf-app, kunt u hier downloaden.
Heeft u moeite met inloggen: hier treft u mogelijke oplossingen aan.
 
Veiligheid centraal
De privacy van uw kind is erg belangrijk. Ouders stellen het niet op prijs om ongevraagd informatie over en foto's van hun zoon of dochter op internet terug te vinden. De Bieënkorf App biedt een veilige en afgeschermde omgeving om informatie met ouders te delen. Bij de ontwikkeling zijn hoge eisen gesteld aan de beveiliging. Als organisatie bepalen wij zelf welke ouders en medewerkers toegang hebben tot welke informatie. Daarnaast worden alle gegevens beveiligd opgeslagen.

Digitale schriften
Het schriftje is digitaal. Aan het einde van de dag, voordat u uw kind komt halen, ontvangt u dan van ons een bericht met foto of video waarin u al kunt lezen over de belevenissen van de dag. Zelf kunt u ook schrijven en foto’s delen in het schrift. Foto’s van uw kind worden via de Bieënkorf App en het ouderportaal gedeeld met de ouders van kinderen waarmee uw kind op de foto staat, waarbij u primair de foto’s van uw eigen kind zult zien. Niet langer zoeken in digitale albums; u ontvangt de foto’s waarop uw kind staat rechtstreeks. Wanneer uw kind afscheid neemt van onze opvang, heeft u nog ruimschoots de tijd om alle foto’s te downloaden en geschreven teksten te bewaren en uit te printen.
  
Direct contact met de groep
Vanaf de groep kan men u rechtstreeks berichten sturen. U kunt zelf ook berichten sturen naar de groep. Wilt u graag aan de groep vragen of ze morgen een tekening willen maken voor oma? Of wilt u doorgeven dat uw dochter morgen wordt opgehaald door haar tante? Dan kan dit via de Bieënkorf App. Gedurende de dag zullen medewerkers uw berichten lezen en zo mogelijk beantwoorden. Het spreekt hierbij voor zich dat de zorg voor de kinderen altijd prioriteit heeft boven het beantwoorden van de berichten.
Financiering

Kinderopvangtoeslag

De financiering zal voor de meeste ouders via de kinderopvangtoeslag plaatsvinden. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk dat álle kinderen gebruik kunnen maken van een voorschoolse voorziening (Peuterwerk). Daarom is er voor gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag een speciale regeling. Neem hiervoor contact op met info@bieenkorf.nl of 0570-524114.

Tarieven 2023


Onze LRK -nummers die nodig zijn voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag:

 1. KDV 103623929
 2. GOB 199759480
 3. VSO en BSO Bonte Bende, Bikkels en SportBSO 146051622
 4. BSO Binkies, Banjers, Bengels, Bende en Branies 214084395

Toeslag berekenen

Het bedrag aan kinderopvangtoeslag is afhankelijk van veel factoren. Benieuwd wat u aan toeslag ontvangt? Doe de berekening.

Mijn toeslag berekenen
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring