Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Partner in de spotlight: Saskia Postel van het Centrum voor Jeugd en Gezin
14-05-2019

Partner in de spotlight: Saskia Postel van het Centrum voor Jeugd en Gezin

Om onze kennis en ervaring aan te vullen en een zo compleet mogelijk pakket aan zorg te bieden, werken we samen met allerlei partners. Regelmatig stellen we één van onze partners aan jullie voor. Deze keer: Saskia Postel van het Centrum voor Jeugd en Gezin.
 
“De opvoed- en opgroeivragen waarmee ouders bij ons terecht komen, zijn heel uiteenlopend. Hun kind heeft bijvoorbeeld moeite met zindelijk worden, met groente eten of met slapen. Of hij of zij luistert niet goed, maakt veel ruzie of heeft last van een echtscheiding. Voor ouders is het dan fijn met een professional van gedachten te wisselen zonder dat ze meteen van alles moeten. Het is prettig als er gewoon even iemand meedenkt.”

Eerste aanspreekpunt
Dat is volgens Saskia Postel, coördinator van het Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeente Olst-Wijhe, precies waar het CJG voor bedoeld is. “Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor deze vragen. Binnen het CJG werken verschillende mensen samen, zoals een maatschappelijk werker, een verpleegkundige van GGD en een thuisbegeleider van Carinova.”
 
Waardevolle informatie
Het contact leggen met het CJG gaat soms via de Bieënkorf. “Eén van onze professionals, een GGD-verpleegkundige, gaat regelmatig bij de Bieënkorf langs. Als de pedagogisch medewerkers of ouders ergens tegenaan lopen, denkt zij mee. Maar voordat de Bieënkorf zulke kwesties met ons bespreekt, bespreken ze het met de ouders. Zien zij het probleem ook? Het is prettig dat dit contact via de Bieënkorf kan gaan. De pedagogisch medewerkers maken de kinderen de hele dag mee. Wat zij observeren, is heel waardevolle informatie. Ze zien vaak andere dingen dan de ouders of wij.”

Complexere vragen
Iedere veertien dagen hebben alle medewerkers van het CJG overleg over de kinderen die we begeleiden. “Ook daarvoor vragen we eerst toestemming van de ouders. Samen overleggen we over wat de beste aanpak is. Meestal is het probleem snel opgelost, maar soms is er meer specialistische zorg nodig. Daarvoor zoeken we contact met het jeugdteam van de gemeente, waar de ouders en het kind verder worden geholpen. Het doel is om de ouders zo snel mogelijk te helpen, voordat het probleem erger wordt.”
 
Contact opnemen met het CJG doe je zo:
Inloopspreekuur CJG in Wijhe (Raadhuisplein 2): elke donderdagochtend van 9.00 tot 9.30 uur behalve in de schoolvakanties van regio Noord.
Inloopspreekuur CJG in Olst (Averbergen 9): elke dinsdag van 13.00 tot 13.30 uur.
Het CJG is ook iedere werkdag bereikbaar via: 088 - 443 07 02.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring