Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2023 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Vier vragen aan… de kinderen van de Bieënkorf. Wat vinden zij?
21-11-2019

Vier vragen aan… de kinderen van de Bieënkorf. Wat vinden zij?

In deze editie van ‘Vier vragen aan’ laten we voor de verandering de kinderen aan het woord. Wat vinden zij van de Bieënkorf, de nieuwe speeltoestellen en de Sport BSO? Wij stellen deze vragen aan de kinderen: Hein, Tom, Fatima, Pepijn, Luna, Julia, Jolie en Elin.
 
1. Wat vinden jullie van de Bieënkorf?
Luna en Pepijn zijn het erover eens dat de Bieënkorf ‘best leuk’ is. Luna voegt hieraan toe: “Er is ook een Playstation en daar zit ik graag op. Dan doe ik FIFA en elke keer als ik keep dan schiet ik hem zelf in het doel!” Jolie en Elin vinden de Bieënkorf vooral erg leuk omdat ze samen met Linn, een ander kindje van de groep, kunnen spelen. Elin: “Want samen ziekenhuisje spelen vind ik het leukste!” Julia vindt de Bieënkorf leuk omdat je er van alles kunt doen: “Je kan er buitenspelen én binnenspelen!” Volgens Hein is de Bieënkorf vooral erg leuk door zijn vriendjes: “Op maandag vind ik het leuk om met mijn vrienden Jent en Tom te spelen, en op dinsdag vind ik de Sport BSO heel leuk.”
 
2. Wat doen jullie het liefste binnen?
Bij de dames is het wel duidelijk wat zij het liefste binnen doen, namelijk: knutselen! “Knutselen doe ik vaak, dan maak ik dingen van macaroni.”, aldus Elin. Naast knutselen speelt Jolie graag met Elin of Linn. Julia voegt hieraan toe dat ze ook graag spelletjes doet. Fatima vindt naast knutselen óók koken erg leuk. Wat ze al eens heeft gekookt? Fatima: “Apenkots met banaan, vla, kwark en hagelslag! Ik wil ook nog een keertje pannenkoeken maken.” Luna heeft hier hele andere ideeën over. Zij speelt het liefste binnen met haar kleine broertje. Luna: “Ik vind spelen met mijn broertje leuk, die zit bij de Binkies.” De mannen doen liever stoerdere dingen. Hein: “Ik vind chillen op de banken met mijn vrienden leuk.” Pepijn: “Het allerleukste vind ik op de Playstation FIFA-voetbal doen, dan ben ik Ajax! Ook speel ik graag in de speelhal, daar doe ik spellen en voetballen.”
 
3. Wat doen jullie het liefste buiten?
Hierover zijn de meningen verdeeld. Elin en Fatima fietsen graag buiten. Luna houdt ook van fietsen, maar is hier heel specifiek in: “Ik fiets graag bij het basketbalveld op de racefiets.”
Hein zit het liefste op de skelters of rent rond. Pepijns antwoord is kort maar krachtig, hij voetbalt het liefst. Julia houdt erg van buitenspelen. “Fietsen, steppen en rennen. Ik speel ook wel graag op het speeltoestel. Dan klim je er bovenop met een trappetje en spring ik er heel hoog vanaf. Je kan ook van je billen of staand”, vertelt ze. Niet iedereen is even enthousiast over buitenspelen. Jolie: “Buitenspelen vind ik niet zo leuk.” Bij de Bieënkorf hebben we nét nieuwe speeltoestellen, maar wat zouden jullie buiten willen wat wij nog niet hebben? Pepijn: “Een draaimolen!” Fatima: “Een reuzenrad.” Luna: “Een voetbalveld met écht ruimte om een veld te maken.”
 
4. Wat vinden jullie het leukste aan de Sport BSO?
Hein, Pepijn en Julia gaan óók naar de Sport BSO. Hier kunnen kinderen het plezier van sporten en bewegen ontdekken. Het is een samenwerking tussen Sport BSO InOranje en de Bieënkorf. Maar wat vinden de kinderen hiervan? Hein: “Ik vind voetbal en hockey heel leuk. Handbal en volleybal hebben we ook gedaan.” Pepijn: “Volleybal vond ik het leukste. Wij zijn nu bezig met handbal. Dan moet je stappen en gooien en scoren.” Julia: “Het leukste vind ik handballen, maar ik wil ook wel graag korfballen.”
 
Benieuwd geworden naar de Sport BSO van de Bieënkorf en InOranje? Lees hier wat het precies inhoudt en hoe je je kind kunt aanmelden.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring