Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2022 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
 16. Corona
Biezonder: lekker gezond eten in de Knorretje-groep
27-06-2018

Biezonder: lekker gezond eten in de Knorretje-groep

Gezonde voeding is vanzelfsprekend, maar de Bieënkorf is hier extra bewust mee bezig. Ook in de Knorretje-groep wordt er lekker veel fruit en groente gegeten. Pedagogisch medewerkster Kim vertelt wat deze kleintjes zoal op hun bordje krijgen. 

“We waren al flink op weg, maar extra aanscherpingen zijn altijd goed,” vertelt Kim. Een tijdje geleden werd er in de Bieënkorf een nieuw voedingsbeleid opgesteld, op basis van advies van ouder en diëtiste Roxanne Brockotter.
Kim: “Gezond eten is heel hip: ook wij wilden hier dus op inspelen. De tips van Roxanne zijn goed toe te passen, vooral bij de kleinste kindjes.”

Verschillende eetmomenten
Wat de Knorretjes dan allemaal eten? “’s Ochtends eten ze fruit en daarbij water, fruitwater of thee. Eerder dronken ze nog wel eens diksap, maar dat doen we nu niet meer omdat er veel suiker in zit. Rond half twaalf krijgen ze melk en brood, maar soms eten ze wrapjes in plaats van brood. Die beleggen we dan met een zelfgemaakte groentespread. Tussendoortjes zijn er ook. De ene keer is dat vers of gedroogd fruit, de andere keer is dat een volkoren soepstengel.”

Gezonde smaken
Deze jongste groep kinderen leert makkelijk nieuwe dingen. “In Knorretje zitten baby’s en dreumesen, van 0 tot 2 jaar, en die kennen nog niet zoveel smaken. Daar kun je dus makkelijker mee experimenteren. Oudere kinderen zijn al meer gewend en geven bijvoorbeeld de voorkeur aan zoete smaken.”
 
Kwestie van wennen
Toch blijken smaken te verschillen. “Bij de wraps loopt het nogal uiteen: er is een jongetje dat laatst de hele plank met wraps wel wilde opeten, terwijl een ander meisje het echt niet lekker vindt.” Kim en haar collega’s proberen het in dat geval later nog een keer, omdat het vaak een kwestie van wennen is. “De groentespread eten ze hier allemaal graag. Terwijl in de oudere groep niemand de spread met doperwten lust. Dat gaat er gelukkig in de Knorretjesgroep goed in.”
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring