Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Vier vragen aan… Roxanne over het voedingsbeleid
14-05-2018

Vier vragen aan… Roxanne over het voedingsbeleid

Weinig koeken, veel fruit, zelfgemaakte ranja… Voor het nieuwe voedingsbeleid heeft de Bieënkorf advies van ouder en diëtiste Roxanne Brockotter gekregen. We stelden Roxanne vier vragen over haar visie en advies.

1. Waarom was een nieuw voedingsbeleid nodig?
“Heel erg nodig was het niet, de Bieënkorf was al heel bewust bezig met voeding. Twee van de medewerkers volgen namelijk een studie waarin ze zich verdiept hebben in dit onderwerp, dus ze hebben zelf kennis in huis. Toch wilden ze graag extra kennis opdoen en toetsen bij een externe specialist. Dat is heel belangrijk; zo kun je je als opvang verantwoorden naar ouders toe.”
 
2. Wat houdt jouw voedingsadvies in?
“Mijn advies bestaat uit handige tips voor een normale, gezonde voeding. Met inzichten over traktaties en tussendoortjes en bewustwording over hoeveel suiker er in producten als ranja en diksap zit. Ook geef ik tips over suikervrije voeding, fruit en vleeswaren. Mijn tips zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 4, maar in grote lijnen gelden ze ook voor oudere kinderen. En eigenlijk ook voor volwassenen.”

3. Kun je een paar van deze tips noemen?
“Fruit is heel belangrijk: niet slechts een partje, maar een hele appel. Als het om drinken gaat, is mijn advies om kinderen vooral thee en water te geven. Maar water kan natuurlijk wel een smaakje hebben: kinderen kunnen hun eigen ranja maken door er aardbeien, citroentjes of komkommer in te doen. Koekjes mogen wel, maar met mate, want sommige koeken zijn al een hele maaltijd voor een 3-jarige.”

4. Op welke visie heb je je advies gebaseerd?
“Ik baseer mijn advies altijd op die van het Voedingscentrum. Daarnaast vind ik het van belang dat je als kinderopvang voldoet aan de basisbehoefte: geef het kind de voedingsstoffen die het nodig heeft en laat extraatjes zo veel mogelijk achterwege. Belangrijk hierbij is wel: de basis is voor de opvang, de rest is aan de ouders.”
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring