Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Biezonder: 5 collega’s halen hun diploma ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker’
12-12-2018

Biezonder: 5 collega’s halen hun diploma ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker’

Niet één, niet drie, maar vijf Bieënkorfmedewerkers namen kortgeleden een diploma in ontvangst. Nu ze allemaal de titel ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4’ dragen, kunnen ze hun werk bij de Bieënkorf met nog meer deskundigheid uitvoeren.

“Het was pittig om de opleiding te doen naast het werk en een gezinsleven, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb,” vertelt medewerker Marieke Dingerink, die een van de geslaagden is. “Tijdens de opleiding hebben we ons allemaal in een bepaald onderwerp gespecialiseerd. Nu we zijn geslaagd, gaan we daar mee verder tijdens ons dagelijkse werk bij de opvang.” Naast Marieke mogen ook Jacqueline Buis, Anouk Mulder, Kim Mosterd en Ilona Geerts zich specialist noemen.

Ieder z’n verdieping
Maar wat betekent het voor de Bieënkorf, dat er nu vijf nieuwe gespecialiseerde pedagogisch medewerkers in dienst zijn? Marieke: “We gaan nog meer deskundigheid en kwaliteit opzoeken in ons werk. Iedereen heeft een bepaald gebied onder zijn hoede genomen: Jacqueline heeft zich verdiept in het onderwerp ‘IKC’ (Integraal Kind Centrum), Ilona en Anouk verdiepten zich in ‘ondernemend gedrag’ en Kim en ik in de babyscholing. Met dit laatste specialiseren we ons in de ontwikkeling van baby’s: iets wat vanaf 2023 verplicht wordt, maar waar we nu dus al aan voldoen.”

Veilig slapen
Marieke hield zich onder andere bezig met een onderzoek naar het slaapprotocol op de opvang. “Mijn beste vriendin verloor haar kindje aan wiegendood op een kinderopvang. Dat was voor mij de reden om te onderzoeken hoe wij het slaapprotocol voor elkaar hadden. Het zag er al goed uit, en wiegendood kan je niet voorkomen, maar het was wel een aanleiding om de externe zaken eens aan te scherpen. Zo zijn er nieuwe matrassen voor de baby’s aangeschaft: speciale matrasjes waarbij de kinderen, als ze eventueel op hun buik rollen, vrij kunnen blijven ademen. Ik ben er trots op dat ik heb bijgedragen aan het feit dat kindjes nu nog veiliger bij ons kunnen slapen.”

Altijd blijven leren
Bij de Bieënkorf vinden we het belangrijk dat medewerkers zich altijd blijven ontwikkelen. Ook Natalie Barbie, Ilonka Koerhuis en Denise Strijkveen zijn druk met een opleiding, namelijk tot ‘Pedagogisch Professional Kind en Educatie’. Natalie vertelt over haar ervaring: hoe past ze haar kennis toe in de praktijk?
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring