Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2022 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
 16. Corona
Even bellen met… Pedagogisch medewerker Natalie Barbie
16-10-2018

Even bellen met… Pedagogisch medewerker Natalie Barbie

Natalie Barbie werkt bij de Bieënkorf, maar is ook druk met haar tweejarige opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie. Daar leert ze alles over de ontwikkeling van kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar. We bellen even met Natalie voor de vraag: hoe past ze haar kennis toe in de praktijk?

“De kennis die ik op doe is een goede toevoeging aan de Bieënkorf,” vertelt Natalie. “Ik werk binnen de opvang namelijk met bepaalde doelen. Daarmee werk ik aan bepaalde pedagogische competenties voor mezelf, maar zoeken we ook de verdieping op binnen de opvang.”

Wenprotocol
Een voorbeeld van zo’n verdieping is het wenprotocol dat bestaat bij de Bieënkorf. Dit protocol heeft Natalie Barbie onlangs ontwikkeld met kennis die ze tijdens haar opleiding opdeed. Natalie: “In het wenprotocol staat onder andere dat een kind in de beginperiode een maatje krijgt en dat de ouders op de hoogte worden gehouden. Het is een soort afvinklijstje dat je bij kunt houden als een kindje nieuw is. Voor wennen van nieuwe kindjes op de opvang of in een nieuwe groep stond nog niets op papier, terwijl het heel belangrijk is dat hier een protocol voor bestaat, zodat iedereen hetzelfde handelt.”

Betekenis
Natalie vindt het fijn dat een project als het wenprotocol in werking is gesteld en dat ze van betekenis is voor de Bieënkorf. Natalie: “Dat maakt me nog gedrevener om met volgende projecten aan de slag te gaan. Voor mezelf is het natuurlijk ook heel interessant en leerzaam om cases in de praktijk toe te passen. Op de Bieënkorf gaat het al heel goed, maar er kunnen altijd dingen beter of efficiënter. Daar gaan we de komende tijd samen mee bezig.”
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring