Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Vlog: kinderen organiseren high tea in de herfstvakantie
28-11-2018

Vlog: kinderen organiseren high tea in de herfstvakantie

Het was smullen geblazen tijdens de herfstvakantie! De kinderen van de Bende organiseerden op de Bieënkorf een smakelijke high tea voor hun ouders. In hun vlog laten ze zien hoe dit eraan toe ging.
 
De high tea past binnen het thema Engeland, waar de groep zich in de herfstvakantie mee bezig hield. De kinderen leerden van alles over het land. Ook bouwden ze een enorme Engelse dubbeldekker en maakten ze kennis met Engelse ponden. Omdat een high tea typisch Engels is, konden ze dit niet overslaan.
 
Hele week bezig
“Het was vakantie, dus we hadden de tijd om groots uit te pakken,” vertelt pedagogisch medewerkster Monique Fiechter. “We koken wel vaker met de kinderen, maar buiten de vakanties is er nooit zoveel tijd. Nu hadden we hele dagen voor de voorbereiding en het oefenen. De kinderen knutselden hun eigen etagères en maakten lekkere hapjes. Sandwiches bijvoorbeeld, maar ook kaasstengels en scones met opgeklopte room. Op donderdag was het dan zo ver en waren de ouders uitgenodigd. Ze vonden het heerlijk!”
 
Activiteiten in de vakantie
Ook in de vakanties kunnen kinderen dus terecht in de Bieënkorf. De bso organiseert dan allerlei activiteiten. Monique: “Zo konden we in de herfstvakantie gebruik maken van de sporthal op hetzelfde terrein. Van die ruimte maakten we een bioscoop. De kinderen konden lekker in zitzakken ploffen om Dik Trom te kijken. Verder is er tijdens vakanties veel tijd om te knutselen, spelletjes te spelen en buiten te spelen. De oudere kinderen kunnen zelfs vóór de vakantie hun suggesties in een ideeënpot stoppen.”
 
Bekijk de vlog!
Benieuwd naar hoe het eraan toe ging tijdens de high tea? De kinderen van de Bende maakten met hulp van de Bonte Bende en de Bikkels een vrolijke vlog. Bekijk de video hier.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring