Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Vier vragen aan… huishoudelijk medewerkster Thea Jansen
27-02-2019

Vier vragen aan… huishoudelijk medewerkster Thea Jansen

Een schoon en hygiënisch Bieënkorf-gebouw: het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar voor dit resultaat wordt iedere avond hard gewerkt. We stellen huishoudelijk medewerkster Thea Jansen vier vragen over het belang van een schone kinderopvang.

1. Wat doe jij voor de Bieënkorf?
“Samen met mijn collega’s maak ik het gebouw helemaal schoon. We maken alle groepen, toiletten, hallen en andere ruimtes schoon. We soppen het meubilair, stofzuigen, dweilen… noem maar op. Dat doen we iedere avond met twee personen, vijf medewerkers in totaal.”
 
2. Hoe maken jullie het gebouw hygiënisch schoon?
“Op zo’n avond hebben we allebei een eigen deel dat we schoonmaken. Voor één groep hebben we 50 minuten; dan pakken we een standaard lijstje aan. Soms is er meer tijd en doen we ook details die niet dagelijks hoeven. Denk aan boven de aanrechtkastjes. Verder zorgen we voor een goede hygiëne: zo hebben we een speciale vloerreiniger en gebruiken we geen bleek in de toiletten, omdat dat schadelijk is voor kinderen. We mixen geen toiletdoekjes met andere doeken. En we doen regelmatig de moppen in de was vanwege het vele zand en klei dat op de vloeren terecht komt.”
 
3. Waarom is het zo belangrijk dat het schoon is?
“Omdat er met kinderen wordt gewerkt: die zitten overal aan en pakken van alles vast. Op de babygroep is dit nog meer, want baby’s kruipen over de grond en stoppen speelgoed in hun mond. Oudere kinderen gaan nog wel eens knutselen of buiten spelen, maar baby’s en jongere kinderen raken hun speelgoed heel vaak aan. Daarom maken we de boxen en het speelgoed intensief schoon.”

4. Wat vind je het leukst aan dit werk?
“Ik doe het al negentien jaar: een beste tijd. Het bevalt me goed, want het geeft me een voldaan gevoel als het gebouw weer schoon is. Dan ga ik naar huis en weet ik dat iedereen de volgende ochtend weer in een schoon gebouw aankomt. Het contact dat ik met de kinderen heb is ook leuk. Vaak zijn de laatste kinderen nog aanwezig als ik begin en dan willen ze graag helpen. Dan mogen ze met een doekje de tafel afnemen, bijvoorbeeld. Ja, dat zijn leuke dingen.”
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring