Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Partner in de spotlight: stichting Ut Huus voor sport, welzijn en cultuur
07-12-2017

Partner in de spotlight: stichting Ut Huus voor sport, welzijn en cultuur

Om onze kennis en ervaring aan te vullen en een zo compleet mogelijk pakket aan zorg te bieden, werken we continu samen met allerlei partners. Maandelijks stellen we één van onze partners aan jullie voor. Deze maand: Ut Huus, organisatie voor welzijn, sport en cultuur.
 
Sportieve samenwerking
Stichting Ut Huus is een organisatie voor welzijn, sport en cultuur. De Bieënkorf werkt veel samen met deze welzijnsorganisatie. Ut Huus organiseert sportlessen en sportieve evenementen bij de Bieënkorf. Andersom biedt de Bieënkorf voor- en nakampse opvang tijdens het jaarlijkse IJssel Sportkamp dat Ut Huus organiseert. De sportlessen bij de Bieënkorf worden gegeven door Paul Balstra. Hij is combinatie-functionaris bij Ut Huus. Behalve sportleraar, is hij ook beheerder van het Kulturhus en van de sporthal op het Spocpark. Paul Balstra geeft wekelijks sportlessen aan kinderen van de Bieënkorf. Daarnaast organiseert hij ook andere sportieve evenementen voor de kinderen, zoals de jaarlijkse pietengym.
 
Pietengym
Rond sinterklaas was het weer zover: de sporthal werd omgebouwd tot een heus parcours. Kinderen konden klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, rennen, vallen en weer opstaan, om uiteindelijk hun pietendiploma te behalen. Balstra vindt het leuk om te zien hoe enthousiast kinderen worden van dit soort evenementen. Hij organiseert ondertussen al zes jaar de sportlessen en andere speciale evenementen. In het kader van Gezonde School is het belangrijk dat kinderen genoeg bewegen.
 
Het gaat om plezier
Tijdens de wekelijkse sportlessen biedt Balstra elke keer weer een andere activiteit aan, waardoor de kinderen plezier kunnen hebben in bewegen. “Plezier is echt het belangrijkst”, zegt Balstra. “Het is een soort belevingsles. Competitiesporten kunnen ze in hun vrije tijd doen, maar wij willen graag dat kinderen lekker kunnen spelen en laagdrempelig in contact kunnen komen met verschillende sporten. Én leren samenspelen.” Als het even kan gaan ze naar buiten. “Want de kinderen zitten al genoeg binnen”, vindt Balstra. Ze gaan dan hockeyen of een potje slagbal spelen. De kinderen mogen zelf kiezen of ze meedoen. Ze kunnen ook knutselen, koken of een boek lezen, maar veel kinderen kiezen toch voor sport. In groepjes van dezelfde leeftijd gaan ze dan activiteiten doen die passen bij de leeftijd. De medewerkers van de Bieënkorf zijn er ook bij om te begeleiden. “Dat is fijn, zeker voor de jongere kinderen, want zij kennen de kinderen als geen ander”, zegt Balstra. “Ik ken de kinderen trouwens ook wel, want ik ben ook badmeester. De meeste kinderen heb ik zwemles gegeven.”
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring