Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Partner in de spotlight: Middelbare school de Capellenborg
09-05-2018

Partner in de spotlight: Middelbare school de Capellenborg

Om onze kennis en ervaring aan te vullen en een zo compleet mogelijk pakket aan zorg te bieden, werken we samen met allerlei partners. Maandelijks stellen we één van onze partners aan jullie voor. Deze maand: de Capellenborg, de middelbare school op hetzelfde terrein als de Bieënkorf.

Op de Capellenborg is veel aandacht voor sport en creativiteit. Voor de Bieënkorf organiseren de leerlingen regelmatig activiteiten, zoals een peuterochtend en de Bieënkorf Beach. Samen met docent Roel Vinke is Alette Swart van de Capellenborg de drijvende kracht hierachter. Alette: “Hier leren zowel de kinderen als onze leerlingen veel van.”

Peuterochtend
Een voorbeeld van zo’n activiteit is de peuterochtend die op 16 april plaatsvond. De opdracht voor de leerlingen was: organiseer een ochtend voor de peuters met zowel rustige, als actieve activiteiten. “Zo was er een balgooispel, een speurtocht en werden er koekjes versierd.” Alette: “Het was een superleuke ochtend, die voor de leerlingen toch ook wel een beetje spannend was. Maar ze ervaren zo wel hoe het is om in de praktijk met peuters te werken.”

Leren van elkaar
En zo leren de leerlingen nog veel meer: “Organiseren en samenwerken bijvoorbeeld.” Maar ook de BSO-kinderen hebben baat bij de samenwerking. “Soms vinden activiteiten plaats op de Capellenborg; bijvoorbeeld op woensdagmiddag 13 juni aanstaande wordt de BSO got talent gehouden in het Capellenborg-theater.”
 
Dicht bij elkaar
Dat de Bieënkorf en de Capellenborg zo dicht bij elkaar zitten, is volgens Alette een groot voordeel. “Je loopt zo bij elkaar naar binnen en je hoeft niet te wachten tot iemand op een mail heeft gereageerd. Ook is het fijn dat de Capellenborg veel faciliteiten heeft die gebruikt kunnen worden, zo hebben we bijvoorbeeld een podium, een keuken en een muzieklokaal. Het is een heel goede samenwerking.”
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring