Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Partner in de spotlight: Consultatiebureau Olst en Wijhe
15-02-2018

Partner in de spotlight: Consultatiebureau Olst en Wijhe

Om onze kennis en ervaring aan te vullen en een zo compleet mogelijk pakket aan zorg te bieden, werken we continu samen met allerlei partners. Maandelijks stellen we één van onze partners aan jullie voor. Deze maand: het Consultatiebureau Olst en Wijhe.
 
Het Consultatiebureau heeft wekelijks een inloopspreekuur in Kindercentrum de Bieënkorf. Jacomijn Dees, GGD-verpleegkundige en onderdeel van Centrum voor Jeugd en Gezin, houdt dit spreekuur elke donderdag van 9.15 uur tot 9.45 uur.
 
Het inloopspreekuur is toegankelijk voor iedereen die vragen heeft over opvoeding. Je kunt zonder afspraak binnenlopen als je meer wilt weten over de ontwikkeling van je kind, van baby tot puber. Ouders kunnen komen met vragen van de meest uiteenlopende aard, zoals over de cognitieve en sociale ontwikkeling, spraak en taal, slapen en zindelijkheid. De GGD heeft veel know-how over de normale ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar. Jacomijn Dees kent de meeste kinderen al, doordat ze hen ziet op de vaste contactmomenten van pasgeborene tot 18 jaar.
 
Jacomijn Dees, die jeugdverpleegkundige is, benadrukt dat de GGD een preventieve taak heeft en dat ze geen behandelaar is. Ze signaleert, ondersteunt en verwijst door. Meestal komt het erop neer dat ze ouders kan geruststellen. Bepaalde ontwikkelingen bij kinderen lijken problematisch, of zijn misschien lastig om mee om te gaan, maar zijn eigenlijk heel normaal. Ouders moeten leren vertrouwen op hun eigen kracht, want ze doen het meestal al heel erg goed. Ouders zijn soms ongerust, maar 80% van de Nederlandse kinderen groeit veilig en gelukkig op!
 
Voor het inloopspreekuur hoef je geen afspraak te maken. Daardoor is het laagdrempelig en kan Jacomijn Dees vaak wat langer de tijd nemen om een luisterend oor te bieden. Op het spreekuur kunnen eventueel afspraken gemaakt worden voor huisbezoek als dat wenselijk is. Zijn er grote zorgen, dan kan Jacomijn Dees een beroep doen op andere hulpverleners. Ze staat in nauw contact met hulpverleners, zoals schoolmaatschappelijk werk, fysiotherapeuten en huisartsen. Tevens is ze onderdeel van Centrum Jeugd en Gezin.
 
Ook het personeel van de Bieënkorf kan bij haar terecht. Als er dingen zijn waar ze tegenaan lopen in de omgang, of zich zorgen maken over de ontwikkeling van een kind, kunnen ze, uiteraard in overleg met de ouders, contact opnemen met Jacomijn Dees. Ze kan de medewerkers dan begeleiding en ondersteuning bieden.
 
Het grootste gedeelte van het werk van Jacomijn Dees bestaat uit helpen, geruststellen en zorgen wegnemen, zodat kinderen veilig en goed kunnen opgroeien. Dat willen we toch allemaal?
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring