Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2022 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
 16. Corona
Kinderopvangkosten en kinderopvangtoeslag 2019
14-05-2019

Kinderopvangkosten en kinderopvangtoeslag 2019

Wat betaal ik voor de opvang van mijn kind bij de Bieënkorf in 2019? Heb ik recht op kinderopvangtoeslag, en zo ja: hoeveel? Al deze vragen en meer zetten we voor je op een rij.

Wat kost kinderopvang in Nederland?
Allereerst is het handig om te begrijpen hoe de prijs voor de opvang van je kind tot stand komt. Die prijs hangt af van een aantal factoren: de prijs die de Bieënkorf vraagt, het deel dat de overheid vergoedt en het (gezamenlijke) inkomen van jou en je partner. Wij vragen bij de Bieënkorf een bepaald uurtarief. Tot op bepaalde hoogte vergoedt de overheid dit uurtarief: dit noem je het maximumuurtarief. Wat overblijft, is het deel wat je moet betalen. Over dit gedeelte kun je kinderopvangtoeslag aanvragen, als je daar recht op hebt. Wat daarna overblijft, is de eigen bijdrage. Dat is dus het bedrag dat je als ouders zelf moet betalen. Bekijk de infographic van de Belastingdienst voor meer uitleg.

Wat is het uurtarief van de Bieënkorf?
Voor 2019 heeft de Bieënkorf een tarievenlijst opgesteld. Hierin vind je de tarieven voor het kinderdagverblijf; de standaarduurtarieven en de tarieven voor incidentele opvang. Ook vind je prijzen voor de buitenschoolse opvang en het gastouderbureau. Bekijk de tarievenlijst voor 2019 hier.
 
Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?
Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je kunt bijvoorbeeld toeslag krijgen als je gebruikmaakt van geregistreerde opvang en jij en je partner allebei werken. Maar soms kun je de toeslag ook krijgen als je niet werkt. Hoeveel je ontvangt, hangt onder andere af van de uren die je werkt, de soort opvang en hoeveel uur je afneemt. Meer informatie over de voorwaarden van de toeslag, hoeveel toeslag je kunt krijgen en hoe je dit aanvraagt, vind je op deze pagina van de Belastingdienst.

En nu? Hoe moet ik alles regelen?
Is je kind nieuw bij de Bieënkorf? Dan is het eerst zaak om met de Bieënkorf af te spreken hoeveel uren je af wil nemen voor de opvang. De Bieënkorf factureert vervolgens twaalf keer per jaar via automatische incasso. Het deel dat de overheid vergoedt aan de hand van het maximumuurtarief, wordt op je rekening gestort nadat je jouw kosten aan de Belastingdienst hebt doorgegeven. Je kinderopvangtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst.

Gaat je kind al naar de Bieënkorf, bekijk dan de tarievenlijst van de Bieënkorf en de maximumuurtarieven van de Belastingdienst voor de prijzen van 2019. Wijzigingen in je (werk)situatie of in de opvang van je kind moet je binnen 4 weken doorgeven aan de Belastingdienst; deze wijzigingen kunnen invloed hebben op de kinderopvangtoeslag.

Stel je vraag!
Bij de Bieënkorf merken we vaak dat ouders en verzorgers met vragen zitten over kinderopvangkosten- en toeslagen. Stel ze ons gerust, wij helpen je graag verder. Contact opnemen kan via 0570-524114 of administratie@bieenkorf.nl. Of kijk eens op onze pagina met veelgestelde vragen.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring