Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Kindercentrum de Bieënkorf in coronatijd - Huis aan Huis Reklamix 29-04-2020
29-04-2020

Kindercentrum de Bieënkorf in coronatijd - Huis aan Huis Reklamix 29-04-2020

Wat betekenen de recente ontwikkelingen voor Kindercentrum De Bieënkorf?

 
Basisscholen en de kinderopvang gaan vanaf 11 mei open op een aangepaste manier. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens de laatste persconferentie. Marlies Bulder, directeur van Kindercentrum De Bieënkorf, is erg blij dat ze vanaf 11 mei weer open mogen. Marlies: “We missen de kinderen enorm. We kijken er naar uit om iedereen weer te zien!”
 
Het kabinet baseert zich op wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond dat de rol van kinderen bij de verspreiding van het coronavirus klein is. Marlies: “In de weken dat wij open zijn geweest voor noodopvang, hebben wij gelukkig ook niets gehoord over een eventuele besmetting.” Marlies is dan ook positief over het openen van de kinderdagverblijven en scholen: “Het is fijn dat de kinderen straks weer met elkaar kunnen spelen. Het is voor kinderen onnatuurlijk om leeftijdsgenootjes niet te zien. We hoorden van veel ouders dat de kinderen de structuur missen. Door elke week een filmpje te sturen vanuit de pedagogisch medewerkers, proberen we met de kinderen in contact te blijven.”
 
Nieuwe regels
Om weer open te kunnen en de veiligheid te garanderen, hanteert De Bieënkorf nieuwe regels. Marlies: “Vanaf 11 mei zullen de kinderen niet meer in de hal, maar bij een eigen ingang overgedragen worden. Elke groep krijgt een eigen ingang die veelal aan de speelplaats grenst. Ouders mogen zo min mogelijk in het gebouw komen. Daarnaast zullen wij looproutes creëren om drukte te voorkomen. Wij houden ons aan de strikte hygiëne protocollen en volgen de adviezen van het RIVM. Als kinderen verkouden zijn of klachten hebben mogen ze niet komen.” Over alles moet nagedacht worden. Marlies: “Waar vroeger een schaal met geschild fruit rondging, zorgen we er nu voor dat kinderen hun eigen stukje fruit krijgen. Ook zorgen we voor eigen hoeslakentjes.”
 
BSO
Het kinderdagverblijf gaat weer helemaal open, de BSO gedeeltelijk. Marlies: “Voor de BSO volgen wij het ritme van de scholen. Die mogen eerst maar voor de helft open. De kinderen krijgen voor de andere helft van de tijd thuiswerk. Op dagen dat kinderen naar school gaan is de BSO voor hen beschikbaar, de andere dagen niet.” Dit stemt De Bieënkorf af met scholen. Marlies: “Zo gaan onze pedagogisch medewerkers de kinderen van school halen.”
 
Marlies: “Je moet voortdurend inspelen op iets wat je nog nooit hebt meegemaakt.”
 
Gastouderopvang
Ook de gastouderopvang gaat vanaf 11 mei weer open. Marlies: “Een aantal van onze gastouders hebben hun opvang opengezet voor noodopvang. Tijdens deze periode hebben veel gastouders geprobeerd om contact te houden met ‘hun’ kinderen, door filmpjes en kaartjes te sturen. Aankomende weken zal er ook bij de gastouders gekeken worden hoe de veiligheid zoveel mogelijk gewaarborgd kan blijven tijdens de opvang.”
 
Samenwerken
De afgelopen weken waren een flinke uitdaging voor De Bieënkorf. Marlies: “We hebben veel geleerd van de situatie. Ik ben enorm blij met de flexibiliteit, creativiteit en de inzet van ons personeel. Er is veel werk verzet. Het is een drukke tijd waarin wij voortdurend moeten inspelen op iets wat we nog nooit hebben meegemaakt. Goed contact met het personeel is hierbij heel belangrijk, want we moeten het samen doen. Om iedereen op de hoogte te houden heb ik elke week intern een nieuwsbrief verspreid. Ook zijn er belrondjes gestart om te vragen hoe het met iedereen gaat. We zullen ook na 11 mei samen kritisch blijven kijken naar de situatie.”
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring