Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2023 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Even bellen met… Peuterwerk over het thema 'Verkeer'
13-02-2018

Even bellen met… Peuterwerk over het thema 'Verkeer'

Iedere paar weken staat er in de Peuterwerk-groepen een thema centraal. Binnen dit thema komt op een afwisselende manier de ontwikkeling van de kinderen aan bod. Het thema waar nu aandacht aan wordt besteed, is verkeer. Wat gaan de kinderen precies doen? We belden even met Anouk en Ilona van het Peuterwerk.
 
De kinderen alvast een beetje voorbereiden om veilig in het verkeer te bewegen, dat is het idee achter dit thema. Ilona vertelt dat er voor de kinderen van het Peuterwerk gedurende de eerste drie weken van februari allerlei activiteiten zijn die te maken hebben met verkeer.
 
Volgens de begeleiders is het belangrijk dat kinderen al vroeg in contact komen met verkeer. Het is goed om ze bewust te maken van de gevaren en hoe ze kunnen zorgen voor hun veiligheid. Dat gebeurt natuurlijk spelenderwijs, want dat is dé sleutel tot succes bij de jongsten.
 
Wat gaan de kinderen doen?
Iedere dag wordt er in de groepen aandacht besteed aan het thema. Kinderen gaan knutselen en maken een zebrapad of een verkeerslicht. De begeleider vertelt er dan iets over, waardoor de kinderen spelenderwijs in contact komen met verschillende aspecten van verkeer.
 
In de centrale hal was op de grond een verkeersplein gemaakt. De kinderen mochten hun eigen auto of ander voertuig meenemen van huis, en daar konden ze dan mee gaan rijden op het verkeersplein. Het spreekt kinderen altijd aan als ze iets van thuis mee mogen nemen. In de groep mochten ze vertellen over hun eigen voertuig en de begeleiders gsven er dan nog wat extra informatie over. Voor de grotere peuters zijn er activiteiten in de losse kring van Banjer-tijd, aangepast op hun niveau.
 
De Bieënkorf heeft van de gemeente een thema-kist ‘JONGLeren in het verkeer’ gekregen. JONGLeren in het verkeer is een educatief programma voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar én hun (professionele) opvoeders. In die kist zitten verschillende leermiddelen over het thema. Van boeken tot spelletjes, van hesjes voor hulpdiensten tot een heus mini-verkeerslicht met echte lampjes. Goed voor heel veel leerzaam speelplezier! Wethouder Marcel Blind heeft op donderdag 8 februari de Bieënkorf bezocht om het verkeersplein met eigen ogen te aanschouwen.
 
Benieuwd wat je kind allemaal gedaan en gemaakt heeft? Dat kun je bekijken op de foto’s en filmpjes die te zien zijn op de ouderavond ‘JONGLeren in het verkeer’. Deze informatieavond wordt op 21 maart as. georganiseerd door de Oudercommissie en is voor alle ouders van de Bieënkorf. Heidy van Essen van JONGLeren in het verkeer zal deze avond verzorgen. Binnenkort ontvangt u de officiële uitnodiging.
 
Lees hier over ons vorige thema: de supermarkt!
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring