Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2022 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
 16. Corona
Even bellen met… Paulien Zandbelt, voorzitter van de oudercommissie
03-04-2019

Even bellen met… Paulien Zandbelt, voorzitter van de oudercommissie

De oudercommissie: wat doet die eigenlijk allemaal? Over welke onderwerpen denken de ouders mee en wat is het nut ervan? Voor deze vragen bellen we even met voorzitter Paulien Zandbelt.

“Mijn kind gaat naar de Bieënkorf,” vertelt Paulien meteen, “dus ik wil een belangrijke bijdrage leveren aan het bestaan van de opvang en het reilen en zeilen ervan. Mijn zoon heeft het er naar zijn zin, ik vind het goed wat ze doen, dus daar wil ik graag aan meehelpen. Zo is het voor de andere ouders ook.”

Verschillende onderwerpen
Die bijdrage leveren ouders en verzorgers door mee te denken over verschillende onderwerpen. “We hebben het bijvoorbeeld over het voedingsbeleid. En over de Wet Kinderopvang die verandert en de gevolgen daarvan voor het personeel en de indeling van de groepen. Maar ook over het feit dat de scholen in de regio zich samen willen voegen en wat daar de ontwikkelingen in zijn. Als er een medewerker langdurig ziek is verzinnen we iets attents, of we organiseren bijvoorbeeld iets op de dag van de pedagogisch medewerker.”

Inspraak
Volgens Paulien is het belangrijk dat ouders ook een stem hebben. “We zijn de vertegenwoordiging vanuit de ouders. Het bestuur luistert goed naar ons en vraagt altijd of we het met beslissingen eens zijn en of we kritiek of verbeterpunten hebben. Het is goed dat die inspraak mogelijk is. En dat terwijl het maar weinig tijd kost om in de oudercommissie te zitten: we komen vier keer per jaar samen.”

Thema-avond voor ouders: het kinderbrein
De oudercommissie organiseert ook thema-avonden voor ouders. “Bij het opvoeden van een kind komt veel kijken en we vinden het leuk om de ouders extra informatie te geven. Je wordt er als ouder wat deskundiger van. Dit jaar hebben we een interactieve workshop geregeld van juf Brein. Zij gaat de ouders vertellen hoe het brein van een kind tussen 0 en 6 jaar zich ontwikkelt en wat bijvoorbeeld de invloed is van voeding en slapen op het brein. Als ouders kun je een grote impact hebben op de ontwikkeling van de hersenen van je kind.” Hieronder vind je informatie over aanmelden:
 
Datum: woensdag 24 april
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur
Locatie: afhankelijk van aantal deelnemers, daarom graag aanmelden voor 15 april
Aanmelden: via ocbieenkorf@hotmail.com
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring