Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Even bellen met… Bestuursvoorzitter Martine Duiker
08-05-2018

Even bellen met… Bestuursvoorzitter Martine Duiker

Al vijf jaar zit ze in het bestuur, maar sinds kort is ze voorzitter. Samen met de andere bestuursleden houdt Martine Duiker zich bezig met het beleid binnen de Bieënkorf. “Allemaal brengen we een vorm van expertise mee.”
 
“We willen dat de Bieënkorf de best mogelijke kinderopvang biedt,” vertelt Martine als we even met haar bellen. “Daarvoor buigen we ons over allerlei zaken: van financiën tot personeelsbeleid.” Martine heeft zelf een tweeling van vijf die naar de Bieënkorf gaat, waardoor ze extra toegewijd is aan haar bestuurswerk. “Je besteedt toch de zorg voor je kind uit aan iemand anders.”

Verschillende expertises
De bestuursleden brengen allemaal hun eigen expertise mee vanuit hun dagelijks leven. “Zo is er iemand die een financiële achtergrond heeft en iemand die betrokken is op pedagogisch gebied.” Martine is zelf arbeidsdeskundige bij de politie. Haar expertise kan ze goed gebruiken bij haar bestuurstaken. “Als er iemand uitvalt binnen de organisatie, wordt aan mij advies gevraagd. Ook adviseer ik bij zaken als de Arbowet en re-integratie.”

Beleidszaken
Naast het personeelsbeleid staan de financiën hoog op de bestuursagenda. “Zo vergaderen we over de kwartaalcijfers, onze tarieven en over de vraag of onze verzekeringen nog coulant zijn.” Ook denkt het bestuur na over de positionering van de Bieënkorf. “We willen dat mensen in het dorp weten wie we zijn en waar we voor staan.”

Wens voor de Bieënkorf
Als het aan Martine ligt, zijn er voor de Bieënkorf nog kansen voor de toekomst. “We hebben al veel samenwerkingen, met bijvoorbeeld de sporthal naast de opvang. Maar misschien kunnen we nog meer aansluiting vinden bij de wat oudere kinderen. Ik hoop dat we verder komen in samenwerkingen met het zwembad dat dichtbij zit en de diverse sportverenigingen….”

Gezocht: nieuwe bestuursleden!
Voor het komende jaar is het bestuur nog op zoek naar nieuwe leden. Martine: “We zoeken ouders die expertise hebben op het gebied van bijvoorbeeld financiën, HRM, PR of pedagogische zaken. We vergaderen eens in de vier, vijf weken. Het vergt niet veel voorbereiding, maar je vergadert wel actief mee. En het is leuk om te doen!”

Lijkt het jou leuk om bestuurslid te zijn van de Bieënkorf? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Marlies Bulder: telefoon 0570-524114 of per mail info@bieenkorf.nl.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring