Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2023 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Even bellen met… Anneke Blom, gastouder voor de Bieënkorf
12-12-2017

Even bellen met… Anneke Blom, gastouder voor de Bieënkorf

Anneke Blom is sinds vier jaar gastouder. Bij haar thuis in Olst vangt ze drie à vier dagen per week gemiddeld drie kinderen op. Anneke is gestart als gastouder toen haar oudste zoon twee jaar was. Ze wilde hem graag thuis houden en vond het een ideale oplossing om daarbij ook een plek te bieden aan andere kinderen. Op die manier kon ze haar zoontje ook meegeven hoe het is om met kinderen te spelen die hij niet zelf heeft uitgekozen. Anneke vindt het hartstikke gezellig, al die kinderen over de vloer. Ze geniet erg van de levendigheid die de kinderen met zich meebrengen.

Huiselijke sfeer
De huiselijke sfeer is vaak de reden dat ouders hun kinderen graag onderbrengen bij een gastouder. Het gaat er toch anders aan toe dan op een reguliere kinderopvang. Er zijn vaak huisdieren of het is een boerenbedrijf. De opvangkinderen draaien gewoon mee in de dagelijks leven met bezigheden zoals boodschappen doen en samen eten. Anneke biedt de kinderen activiteiten aan die met het seizoen te maken hebben. Ze gaan bijvoorbeeld knutselen voor Moederdag, of pepernoten bakken in de Sinterklaasperiode.

Elk halfjaar gaat Anneke met de kinderen op pad om nieuw speelgoed te kopen. De kinderen krijgen een budget mee en met z’n allen gaan ze dan met de auto naar de speelgoedwinkel. De kinderen vinden het erg leuk om zelf te beslissen en zo kunnen ze lekker spelen met speelgoed dat ze zelf echt leuk vinden. Bovendien leren ze dan ook om te delen, want het speelgoed blijft bij Anneke thuis. Eén keer per jaar verkoopt Anneke samen met de kinderen dan weer een hoop speelgoed op de jaarmarkt in Olst en die opbrengst gaat dan weer in de pot voor nieuw speelgoed.

Flexibele opvang
Anneke haar gastouderopvang is erg flexibel, dat vinden ouders vaak fijn. Doordat haar groepen klein zijn, heeft ze eigenlijk altijd wel ruimte voor een kind dat onverwachts opvang nodig heeft. Ook tijdens vakanties. En als ze toch een keer geen ruimte heeft, kan ze terugvallen op de medewerkers van de Bieënkorf. Zij staan altijd klaar om een kind zelf op te vangen of te bemiddelen met een andere gastouder.

De rol van de Bieënkorf
Als gastouder ben je eigenlijk een soort ZZP-er. Je kunt samenwerken met verschillende gastouderbureaus, maar Anneke werkt alleen voor de Bieënkorf. Dat bevalt haar goed, want er is, anders dan bij andere gastouderbureaus, veel persoonlijk contact. Ze kan hen altijd kan bellen met vragen, medewerkers komen regelmatig langs en ze houden een vinger aan de pols. De Bieënkorf biedt ook cursussen aan die belangrijk zijn voor gastouders, zoals een cursus over zelfstandig ondernemen en de verplichte jaarlijkse EHBO-cursus. Elk jaar wordt er iets gezelligs georganiseerd voor alle gastouders van de Bieënkorf. Net zoiets als een teamuitje waar je samen iets leuks doet, zoals bijvoorbeeld een workshop bloemschikken. Naast de gezelligheid, kun je dan ook bijpraten en ervaringen uitwisselen zoals collega's dat doen. Dit jaar is Anneke gevraagd om een workshop chocoladetruffels maken te geven, want naast gastouder is ze ook taartenbakker.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring