Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Een dag meekijken met gastouder Sandra van Kiek 'n Koe
17-10-2018

Een dag meekijken met gastouder Sandra van Kiek 'n Koe

Een gastouderopvang: hoe gaat het er daar eigenlijk aan toe? Gastouder Sandra Bloemendaal-Meijer hield een dag lang haar camera in de hand. Op haar bijzondere boerderij-opvang Kiek ’n Koe in Olst kunnen de kinderen kijken naar de dieren, spelen in het gras en soms zelfs een kalfje geboren zien worden.

Hier vindt u een compilatie van onderstaande foto's.

7:00 uur
“’s Morgens tussen 7:00 en 8:30 uur worden de kinderen bij Kiek ’n Koe gebracht. We maken ons weer op voor een heerlijk dagje spelen en alle gezelligheid die er op de boerderij te beleven is. Eerst spelen we lekker binnen. Er wordt gebouwd, er wordt met speelgoeddieren gespeeld en nog veel meer. Verder kleuren en puzzelen we regelmatig.”10:00 uur
“Rond een uur of 10.00 gaan we wat drinken. Dit doen we vaak samen met opa en oma, die ook op de boerderij wonen. Vandaag is het prachtig weer en kunnen we buiten zitten. De volwassenen nemen lekker een kop koffie. Tijdens het koffie drinken komen ook honden Barro en Django ons vergezellen. Nu we toch buiten zijn kunnen we lekker buiten spelen. We kunnen glijden, in de zandbak spelen, schommelen en fietsen.”
 

11:00 uur
“Daarna is het tijd om een rondje te lopen over de boerderij. We zien de jonge kalfjes, de grote koeien en natuurlijk een stoere tractor. Soms hebben we super veel geluk en zien we hoe een jong kalfje geboren wordt. Dit is voor de kinderen een heel indrukwekkende en mooie ervaring.”
 
   
   

12:00 uur
“Omdat we onze ogen uitkijken op de boerderij gaat de tijd snel. Maar nu gaan we snel naar binnen waar we gaan genieten van boterhammen. En die smaken heerlijk: we peuzelen allemaal drie boterhammen op. De meeste kinderen gaan hierna even slapen, in de ledikanten die boven klaar staan. De kinderen die wakker blijven mogen even televisiekijken.”14:15 uur
“Ik (Sandra) haal de kinderen die naar school zijn geweest op van school. Thuis aangekomen gaan alle kinderen weer spelen.”15:00 uur
“Tijd voor een gezonde snack! We nemen wat te drinken en eten samen fruit.”17:00 uur
“Rond deze tijd uur worden de eerste kinderen opgehaald. Het ophalen duurt tot ongeveer 17:30. De kinderen die langer blijven, eten een warme maaltijd mee.”

Waarom gastouderopvang?
Gastouderopvang is de meest flexibele vorm van opvang en is daardoor bij uitstek geschikt voor ouders met een onregelmatig rooster. Het is kleinschalig en huiselijk. Het gastouderbureau van de Bieënkorf bemiddelt tussen ouders die opvang zoeken en gastouders die opvang bieden. Van enkele uren per dag, per week of per maand tot hele dagen. Bij enkele gastouders is ook opvang in de avond, nacht of het weekend mogelijk.

Sandra: “Door de kleinschaligheid bouw ik als gastouder een enorm goede band op met de kinderen. Ik ben namelijk het vaste gezicht dat ze elke dag zien. Verder heeft de samenwerking met de Bieënkorf het grote voordeel dat de Bieënkorf meerdere gastouders in hun netwerk heeft. Mocht ik eens ziek worden, dan ondersteunt de Bieënkorf mij door het zoeken naar een vervangende gastouder.”

Ook gastouder worden?
De Bieënkorf is op zoek naar enthousiaste gastouders! Is dit iets voor jou of wil je meer informatie? Neem contact op met ons gastouderbureau via gob@bieenkorf.nl of bel 0570-524929.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring