Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. Corona
 3. KDV / Peuterwerk
 4. BSO
 5. Gastouderbureau
 6. Over ons
 7. Praktisch
 8. - Veelgestelde vragen
 9. - Aangepaste openingstijden
 10. - Inschrijven
 11. - Tarieven 2021 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 12. - Tarieven 2022
 13. - De Bieënkorf App
 14. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 15. - Documenten & formulieren
 16. - Nieuwsberichten
 17. Contact
Biezonder: medewerkers geslaagd voor Taaltoets
17-05-2018

Biezonder: medewerkers geslaagd voor Taaltoets

Lezen, spreken en luisteren: de pedagogisch medewerkers van de Bieënkorf doen dat allemaal op hetzelfde niveau. Ze zijn namelijk geslaagd voor de taaltoets van de Universiteit van Amsterdam, die speciaal is ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang.

De UvA Taaltoets is sinds 2010 al door enkele duizenden pedagogisch medewerkers gemaakt om hun beheersing van de Nederlandse taal te toetsen. Bij de Bieënkorf zijn de volgende medewerkers geslaagd voor deze toets, op 3F-niveau: Esther de Jager, Ilonka Koerhuis, José Middelkamp, Rita Kolk, Jessica Zernitz, Monique Fiechter, Rita Meyberg, Yvonne Biesterbos, Denise Strijkveen, Natalie Barbie, Sylvia Schuiling, Anne Marieke Jonkman en Jannie ten Wolde. Gefeliciteerd!

Lezen, spreken en luisteren
De vragen, teksten en opdrachten in de toetsen hebben altijd raakvlakken met de praktijk van het werken met kinderen in de kinderopvang. De toets heeft twee onderdelen: Lezen en Spreken / Luisteren. Bij het onderdeel Lezen krijgen de pedagogisch medewerkers een tekst voor zich waarover ze vijftig vragen moeten beantwoorden. Het onderdeel Spreken / Luisteren wordt gedaan met een laptop en headset. Hierbij worden de medewerkers getoetst op wat hij of zij antwoordt en dus hoe hij of zij spreekt.
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring