Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2024 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
Biezonder: medewerkers geslaagd voor Taaltoets
17-05-2018

Biezonder: medewerkers geslaagd voor Taaltoets

Lezen, spreken en luisteren: de pedagogisch medewerkers van de Bieënkorf doen dat allemaal op hetzelfde niveau. Ze zijn namelijk geslaagd voor de taaltoets van de Universiteit van Amsterdam, die speciaal is ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang.

De UvA Taaltoets is sinds 2010 al door enkele duizenden pedagogisch medewerkers gemaakt om hun beheersing van de Nederlandse taal te toetsen. Bij de Bieënkorf zijn de volgende medewerkers geslaagd voor deze toets, op 3F-niveau: Esther de Jager, Ilonka Koerhuis, José Middelkamp, Rita Kolk, Jessica Zernitz, Monique Fiechter, Rita Meyberg, Yvonne Biesterbos, Denise Strijkveen, Natalie Barbie, Sylvia Schuiling, Anne Marieke Jonkman en Jannie ten Wolde. Gefeliciteerd!

Lezen, spreken en luisteren
De vragen, teksten en opdrachten in de toetsen hebben altijd raakvlakken met de praktijk van het werken met kinderen in de kinderopvang. De toets heeft twee onderdelen: Lezen en Spreken / Luisteren. Bij het onderdeel Lezen krijgen de pedagogisch medewerkers een tekst voor zich waarover ze vijftig vragen moeten beantwoorden. Het onderdeel Spreken / Luisteren wordt gedaan met een laptop en headset. Hierbij worden de medewerkers getoetst op wat hij of zij antwoordt en dus hoe hij of zij spreekt.
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring