Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2022 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
 16. Corona
Biezonder: kinderen koken voor vergadering 't SPOC
08-05-2018

Biezonder: kinderen koken voor vergadering 't SPOC

Hartstikke spannend: de kinderen van het Kinderkookcafé mochten op 18 april koken én serveren bij een vergadering van het SPOC, het Sport- Onderwijs- en Cultuurcluster. Op het menu stonden onder andere aspergesoep en wel heel bijzondere spaghetti.

Kinderen, die op de Bieënkorf zitten, kunnen op donderdagmiddag samen koken in de keuken van het SPOC-park. Daar leren ze in het Kinderkookcafé van alles over gezonde voeding en hoe ze lekker kunnen koken. Maar 18 april was anders dan anders: in hetzelfde gebouw was een vergadering, waarbij de kinderen mochten koken en serveren voor het “echie”. De vergadering ging over de nieuwe invulling van de horeca op het SPOC-park.

Veel lol
“Een geweldige avond,” vertelt Angelieke Huisman, directeur van ut Huus. Deze organisatie voor sport, welzijn en cultuur verhuurde de ruimte en Angelieke was ook bij de vergadering aanwezig. “Ik merkte dat de kinderen er veel lol in hadden. Ze konden laten zien wat ze kunnen; namelijk hartstikke lekker koken.”

Op het menu
Wat er op het menu stond? Aspergesoep met makreel, asperges met een saus van eieren en ham, spaghetti van snijbonen, wortels en geroosterde bloemkool. De kinderen werden begeleid door Bas Wesselink, tijdelijk uitbater van de horeca van het SPOC én vaste begeleider bij het Kinderkookcafé.

Vlog: Kinderkookcafé in actie!
De koks van het Kinderkookcafé hebben deze Biezondere avond vastgelegd in een leuke vlog. Bekijk de vlog hieronder: https://www.youtube.com/watch?v=Hl0KumXgKRE
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring