Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2022 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
 16. Corona
Biezonder: Honderden kinderen per week in de Bieënkorf-bussen!
16-10-2018

Biezonder: Honderden kinderen per week in de Bieënkorf-bussen!

Wist je dat de bussen van de Bieënkorf honderden kinderen per week vervoeren? Zeven chauffeurs brengen al die kinderen van de BSO naar school – en weer terug. Chauffeur Rens en vloggers Daniël en Maud vertellen je precies hoe dat in z’n werk gaat. 

Chauffeur Rens Das is 73 en gepensioneerd, maar hij zit niet stil. Een paar keer per week rijdt hij met een bus vol kinderen door Wijhe om ze van de Bieënkorf naar school te brengen en weer terug. Dit bussensysteem vergt nog een hele organisatie, want Rens is niet de enige chauffeur. Zeven chauffeurs en een lopende vervoersmedewerkster brengen per week 330 kinderen van de ene naar de andere plek, waarbij kinderen die op dezelfde school zitten, ook in dezelfde bus worden gebracht. “Het is heel leuk werk,” vertelt Rens. “Kinderen zitten vol met verhalen die ze me in de bus vertellen. Over school, thuis of hun verjaardag. Ze flappen er van alles uit.” 

Kinderen opgetrommeld
Het busvervoer gaat iedere dag op dezelfde manier. Rens: “Ik ga ’s ochtends naar de Bieënkorf, waar uit de grote groep kinderen een deel opgetrommeld moet worden die met mij mee gaan. Instappen, allemaal de gordels om en rijden maar.” Bij de school aangekomen begeleidt Rens de kleinsten naar de kapstok. “Dan hangen we samen de jas op en zetten we het drinken in de koelkast. De oudere kinderen redden zichzelf wel, die zeg je al gedag bij de ingang van de school.” Aan het einde van de dag pikt Rens de kinderen weer op, zodat ze weer naar de BSO kunnen.

Vlog: de bus in!
Benieuwd hoe het eraan toe gaat in de Bieënkorf-bus? Daniël, Maud en hun vrienden nemen je mee in een vlog. Bekijk het filmpje hier!
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring