Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2022 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
 16. Corona
Altijd blijven leren: medewerkers Bieënkorf doen verschillende opleidingen
23-10-2017

Altijd blijven leren: medewerkers Bieënkorf doen verschillende opleidingen

De medewerkers van de Bieënkorf zijn allemaal goed opgeleid. Toch er is altijd wel weer iets nieuws te leren, waardoor we nog beter voor uw kinderen kunnen zorgen. Daarom doet een aantal van onze medewerkers een verdiepende opleiding. Met ingang van het nieuwe schooljaar is een aantal medewerkers met een opleiding begonnen.
 
Anouk Mulder, Jacqueline Buis, Kim Mosterd, Marieke Dingerink, Ilona Geerts, Stacey Folkert en Lorèn voor 't Hekke zijn gestart met de Opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Niveau 4 bij de Landstede in Raalte en het Deltion in Zwolle.
Wat houdt dat in?
Naast het werk op de groepen, gaan zij zich in 2 jaar verder ontwikkelen in de vaardigheid van een ondersteunende, stimulerende en toezichthoudende houding. Verder wordt er aandacht gegeven aan het signaleren van veranderingen in het gedrag van het kind.  Ook leren ze hoe ze planmatige ontwikkelingsstimulering kunnen inzetten voor kinderen met variërende ontwikkelingsvragen. Kort gezegd leren ze hoe ze nog beter kunnen signaleren én inspelen op specifieke ontwikkelbehoeften van kinderen.
 
Natalie Barbie en Ilonka Koerhuis zijn gestart met de 2-jarige HBO-opleiding Pedagogisch Professional Kind & Educatie aan de Katholieke Pabo Zwolle.
Wat leren zij daar?
Zij krijgen specifieke kennis en vaardigheden die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 14 jaar. De Pedagogisch Professional kan werken binnen een interdisciplinair team en omgaan met de diverse betrokkenen binnen de sociale omgeving van het kind. Zo kunnen de verschillende soorten zorg die binnen de Bieënkorf beschikbaar zijn op een goede manier worden ingezet voor de kinderen die dat nodig hebben.
 
Eline Pelgrim is gestart met de opleiding Video-interactiebegeleiding.
Wat is het doel van deze opleiding?
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Video-interactiebegeleiding een effectief instrument is waarmee de pedagogische kwaliteit van medewerkers gestimuleerd wordt. Met behulp van videobeelden zie je dat kinderen voortdurend initiatieven nemen om zich te ontwikkelen. Dat geeft medewerkers inzicht en helpt hen om positief te reageren op de kinderen. Zij voelen zich daardoor gezien en begrepen en kunnen zich in veiligheid verder ontwikkelen. Een hele handige methode om kinderen zich veilig te laten voelen bij de Bieënkorf, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.
 
We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de kans krijgen om te blijven groeien. Zowel voor hun eigen ontwikkeling, als voor de kinderen waar ze mee werken. Allemaal veel succes met jullie opleiding!
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring