Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. Corona
 3. KDV / Peuterwerk
 4. BSO
 5. Gastouderbureau
 6. Over ons
 7. Praktisch
 8. - Veelgestelde vragen
 9. - Aangepaste openingstijden
 10. - Inschrijven
 11. - Tarieven 2020 Kinderopvangtoeslag Werkloosheid
 12. - De Bieënkorf App
 13. - Samenwerkingspartners
 14. - Documenten & formulieren
 15. - Nieuwsberichten
 16. Contact

Kinderopvangtoeslag

Wat kost kinderopvang in Nederland? En hoe werkt de berekening van de kinderopvangtoeslag? In deze infographic staat het uitgelegd.
Het informatieblad Kinderopvangtoeslag 2020 van de Belastingdienst vindt u hier.
De kinderopvangtoeslagtabel 2020 kunt u hier downloaden.
Wilt u een proefberekening van uw situatie? Neem dan contact met ons op via: administratie@bieenkorf.nl of 0570-524114 of maak zelf een berekening van de bruto/netto kosten via: www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen.


Kinderopvangtoeslag app

Ouders kunnen vanaf donderdag 2 juli 2020 via een app de gegevens over hun kinderopvangtoeslag makkelijk bijhouden en bijwerken. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met het verzoek deze aan te passen. Zo helpt de Belastingdienst/Toeslagen ouders bij het voorkomen dat zij achteraf kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen.
 
De app is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de Belastingdienst/Toeslagen. Uitgebreide handelingen, zoals aanvragen of stopzetten van kinderopvangtoeslag blijven via de website Toeslagen.nl lopen. De app is bedoeld voor veelvoorkomende wijzigingen, bijvoorbeeld het inkomen van de ouder(s) en het aantal uren dat een kind naar de opvang gaat. De mogelijkheden van de app worden geleidelijk uitgebouwd.

Kinderopvangorganisaties helpen mee
Kindercentrum de Bieënkorf deelt maandelijks gegevens met de Belastingdienst/Toeslagen. De Belastingdienst/Toeslagen gebruikt deze gegevens om ouders via de app een melding te sturen als blijkt dat hun gegevens niet meer actueel zijn.
 
Ervaringen welkom
Een deel van de ouders kan vanaf september deze meldingen ontvangen. Met ingang van volgend jaar geldt dit voor alle ouders. De Belastingdienst/Toeslagen is in deze eerste fase zeer benieuwd naar de ervaringen van nieuwe gebruikers. Ouders kunnen de app vinden op de website.
Ook kan feedback gegeven per email (voor 1 oktober) aan: toeslagenapp@belastingdienst.nl. Aan de hand van de feedback kan de Belastingdienst/Toeslagen de app verder uitbreiden in nieuwe versies.
 
De app Kinderopvangtoeslag is ontwikkeld in samenwerking met belangenorganisaties BOinK en Voor Werkende Ouders, brancheorganisaties BK en BMK en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Financiering

Kinderopvangtoeslag

De financiering zal voor de meeste ouders via de kinderopvangtoeslag plaatsvinden. De gemeente Olst-Wijhe vindt het belangrijk dat álle kinderen gebruik kunnen maken van een voorschoolse voorziening (Peuterwerk). Daarom is er voor gezinnen die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag een speciale regeling. Neem hiervoor contact op met info@bieenkorf.nl of 0570-524114.

Tarieven 2020


Onze LRK -nummers die nodig zijn voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag:

 1. KDV 103623929
 2. GOB 199759480
 3. BSO Bonte Bende en Bikkels 146051622
 4. VSO en BSO Binkies, Banjers, Bengels, Bende 214084395

Toeslag berekenen

Het bedrag aan kinderopvangtoeslag is afhankelijk van veel factoren. Benieuwd wat u aan toeslag ontvangt? Doe de berekening.

Mijn toeslag berekenen
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring