Ouderportaal Inschrijven
 1. Home
 2. KDV / Peuterwerk
 3. BSO
 4. Gastouderbureau
 5. Over ons
 6. Praktisch
 7. - Veelgestelde vragen
 8. - Aangepaste openingstijden
 9. - Inschrijven
 10. - Tarieven 2023 Kinderopvangtoeslag Toolkit 'Uitleg Kinderopvangtoeslag' Werkloosheid
 11. - De Bieënkorf App
 12. - Samenwerkingspartners Scholen voor Morgen
 13. - Documenten & formulieren
 14. - Nieuwsberichten
 15. Contact
13-03-2020 Update Gezamenlijk beleid ten aanzien van Coronavirus door Kinderopvang
13-03-2020

13-03-2020 Update Gezamenlijk beleid ten aanzien van Coronavirus door Kinderopvang

Beste collega’s, ouder(s) en/of verzorger(s),

Kindercentrum de Bieënkorf te Wijhe, KDV De Rode Bank te Raalte en Kinderopvang KOOS gevestigd in de Gemeente Raalte, Olst-Wijhe en Apeldoorn, Kinderopvang ’t Schoapie in Mariënheem en Dreamzzz Kinderopvang willen je informeren dat wij de maatregelen zoals genoemd in de persconferentie van 12 maart 2020 zullen opvolgen.

Wij hechten er waarde aan om in gezamenlijkheid in Salland een eenduidig beleid kenbaar te maken en hebben de Brancheorganisatie Kinderopvang gisteren gevraagd om de genoemde maatregelen nog wat explicieter te maken voor de kinderopvang. Hiertoe heeft de brancheorganisatie kinderopvang gisteravond een nieuwsbericht geplaatst en vandaag daarop een belangrijke aanvulling gedaan (zie onderstreepte tekst) waarvan we een belangrijke uitspraak in het kader hieronder aanhalen:
 
Onze branche beseft en neemt haar verantwoordelijkheid in deze uitzonderlijke situatie. Belangrijk is daarbij uiteraard wel dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met de gezondheid van kinderen, ouders en medewerkers. Dat betekent dat wij onze leden met klem adviseren de richtlijnen van het RIVM te volgen. Wanneer een kind dus verkouden is, moet hij/zij naar huis, datzelfde geldt voor de medewerker. Het ministerie van SZW zegt daarover: "voor pedagogisch medewerkers, docenten, gastouders en kinderen die last hebben van milde gezondheidsklachten, geldt dat zij moeten thuisblijven. Milde gezondheidsklachten zijn: niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden." We merken dat daar nog veel vragen over zijn en zijn hier nog over in gesprek met het Ministerie.

De kinderopvang heeft naast het onderwijs en de zorg een belangrijke functie in onze maatschappij. Daarom willen we er alles aan doen om onze locaties open te houden. We bekijken per situatie wat er mogelijk of nodig is. We volgen daarbij nauwkeurig de adviezen van experts, zoals het RIVM en de regionale GGD en stemmen onze aanpak daarop af. Indien de medewerkers in de kinderopvang gelijk gesteld worden aan de medewerkers in de zorg dan zal het beleid hierop aangepast worden.

Met de aangescherpte maatregelen en het nieuwsbericht van de brancheorganisatie geldt op dit moment het volgende beleid:

Voor ouder(s) en/of verzorger(s):
 • is je kind verkouden volgens bovenstaande definitie, houd je kind dan thuis!
 • raadpleeg zo nodig de zelfzorg informatie van thuisarts.nl ten aanzien van verkoudheidsklachten en het coronavirus;
 • ontwikkelt je kind de verkoudheidsklachten gedurende de dag, dan wordt je gebeld door onze medewerker en word je geacht om je kind zo spoedig mogelijk op te halen en vervolgens thuis te houden totdat de klachten weg zijn.
Voor medewerkers:
 • indien je als medewerker verkouden bent conform de definitie zoals hierboven gegeven en normaliter wel zou hebben gewerkt, meld je dan niet ziek maar af bij je direct leidinggevende;
 • indien je als medewerker verkouden bent en de klachten dusdanig zijn dat jij jezelf ook ziek zou melden buiten de huidige situatie met het coronavirus, meld je dan ziek volgens de geldende ziekmeldingsprocedure;
 • raadpleeg zo nodig de zelfzorg informatie van thuisarts.nl ten aanzien van verkoudheidsklachten en het coronavirus;
 • indien een kind bij het brengen de verkoudheidsklachten heeft conform de bovenstaande definitie dan weiger je de zorg voor het kind;
 • indien een kind tijdens diens verblijf op onze locatie(s) verkoudheidsklachten ontwikkelt conform bovenstaande definitie bel dan direct de ouder(s) en /of verzorger(s) met het verzoek om hun kind zo spoedig mogelijk op te halen;
 • heeft je partner werk waarbij hij/zij makkelijk thuis kan werken? Dan doen wij hierbij de dringende oproep om de zorgtaken thuis dusdanig te verdelen dat jij jouw werk op de groep kunt voortzetten;
 • heb je zelf kinderen die onderwijs genieten en de school besluit dicht te gaan? Dan doen wij hierbij de dringende oproep om:
  • voor de situatie thuis een achterwachtplan klaar te hebben liggen voor het geval dat de scholen toch gaan sluiten;
  • in het uiterste geval gebruik te maken van calamiteitenverlof voor de uren die nodig zijn om je kind(eren) elders onder te brengen tot maximaal 1 dag;
  • je kind(eren) t/m BSO leeftijd in het uiterste geval mee naar het werk te nemen indien opvang niet op een andere wijze geregeld kan worden. De GGD IJsselland ziet dit als een creatieve oplossing in deze uitzonderlijke tijd en zal hier niet op handhaven.
Dit alles zodat jij jouw werk op de groep kunt voortzetten en we onze locatie open kunnen houden.

Wij houden de informatie vanuit de overheid goed in de gaten en zullen nader een bericht uit doen bij gewijzigd beleid om je te informeren wat de gevolgen daarvan zijn voor onze locaties.

Bij vragen over het Coronavirus raadpleeg dan de informatie op het RIVM.
Bij vragen voor een van ons, neem dan contact op met de eigen organisatie:
 
Kindercentrum De Bieënkorf 0570 – 52 41 14
KDV De Rode Bank 0572 – 36 22 20
Kinderopvang KOOS 0572 – 36 01 85
‘t Schoapie 0572 – 35 47 40
Dreamzzz Kinderopvang 085 - 76 00 379

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met elkaar de verantwoordelijkheid oppakken die deze tijdelijke situatie nu van ons vraagt.

Met vriendelijke groet,
Marlies Bulder
Hoofd
Kindercentrum de Bieenkorf

Jurgen Bruggeman &
Audrey Jansen
Directeuren
KDV de Rode Bank

Inge Tijdhof
Directeur Bestuurder
KOOS

Silvia Nikamp
Eigenaar
Kinderopvang ’t Schoapie

Chantal Hartvelt
Directeur
Dreamzzz Kinderopvang
Bekijk pagina
 1. Sitemap
 2. Privacyverklaring